top of page

Дружнє коло


21.12.2019 року в рамках проєкту «Освітній марафон», організованого БО «Благодійний фонд «Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» за підтримки проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» Агентства США міжнародного розвитку (USAID), команда Дружківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 17 (Вадим Єлагін, Ірина Прус, Вікторія Сас-Крючкова) провели неформальне «Дружнє коло», де разом з колективом розпочали роботу над розробленням Концепції і Стратегії розвитку школи задля формування Нового Громадянина/ки України, а також на розвиток управлінської компетентності для впровадження «Нової школи в Україні». 

Перша тема заняття - «Критичне мислення в організації освітнього процесу» - нікого не залишила осторонь. Зазвичай ми ставимося до процесу мислення так, ніби це щось саме собою зрозуміле та природнє, при цьому майже не використовуючи можливості, які закладені в цій людській здатності. 

Насправді ж мислення необхідно постійно вдосконалювати, як, наприклад, спортсмени чи музиканти. Людина – єдина істота, яка може мислити критично. І саме завдання вчителя – створити ідеальне освітнє середовище для навчання та розвитку такого мислення. 

Учителі під час практичної роботи добирали складні ситуації, які вимагали спільного рішення з погляду адміністрації школи, учнів, батьків та вчителів, після обговорення опрацьовували проблему за методом Фішбоун , а потім перевіряли її за допомогою Алгоритму перевірки рішення поставленої цілі.  

Але вчителі не забули,що наближається свято Нового Року, символом якого буде миша, та по завершенню заняття виготовляли символ 2020 року. Ось так так продуктивно й невимушено завершився цей день.


76 переглядів
Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page