top of page

Попереджений-значить озброєний


Просте питання - скільки разів ви бачили людину, що знепритомніла на вулиці? На жаль, перша думка більшості - п'яний або бомж. Хоча при раптовій зупинці серця, яка нині є лідером в причинах смертності серед безлічі країн світу, ознаки ті ж самі - людина просто лежить. Але часу, щоб її врятувати - дуже мало. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

16 травня на базі нашої школи пройшов тренінг «Перша медична допомога» (тренер Дружина Олеся) під патронатом мобільної бригаді в Дружківці.

Мобільні бригади працюють в рамках проекту «Психологічна підтримка осіб, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки ГО «Українська асоціація фахівців із подолання наслідків психотравмуючих подій» (“Психологічна кризова служба”) за підтримки Уряду Німеччини, Malteser International "Мальтійської служби допомоги України", який реалізує ГО Українська асоціація фахівців з подаланням наслідків психотравмуючих подій. Координатором у м. Дружківка є керівник психологів міста Н.В. Кортяк.

Всі учасники, серед яких були вчителі нашої школи, охоче слухали як врятувати та допомогти людині, але найцікавіше - те, що кожний спробував як тяжко нашим лікарям рятувати життя. Хотілося б вірити, що ці знання допоможуть учасникам, якщо трапиться біда.


28 переглядів
Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page