top of page

Повернення до витоків, або Як повернути інтерес до читання


Приблизно 20 років тому доволі часто можна було зустріти підлітків, які сидять десь в парку на лаві і читають книги. Що там казати, я сама, навчаючись в школі, під час перерв сиділа в класі, з головою занурившись в переживання Тетяни Лариної («Євгеній Онєгін» Олександр Пушкін), проходила важкий шлях морального становлення разом із Жаном Вальжаном(«Знедолені» Віктор Гюго) або ,ледве стримуючи сльози, страждала разом із Марією («Марія» Улас Самчук). А як часто зараз можна спостерігати подібну картину? Як зацікавити читанням наших дітей і показати наскільки прекрасний світ літератури?

Не секрет, що багато хто з нас через різні причини не встигають за все більшої комп'ютеризацією. Відстаючи від життєвого ритму, критикуючи і заперечуючи нове, ми перестаємо розуміти тих, хто приходить до нас на урок. Можливо, іноді нам, вчителям, потрібно відчути той самий ритм, в якому живуть сучасні школярі?

У 2010 році в наше життя прийшов новий інтелектуальний відеопродукт - буктрейлер. Буктрейлер (від англ. book – книга, англ. trailer – тягач, причіп) – короткий відеоролик за мотивами книги, кліп по книзі. Зміст і форма буктрейлера завжди викликають інтерес школярів. Чому? Відповідь очевидна. Сучасне покоління - покоління визуалів, це діти, які ростуть в оточенні динамічних і яскравих образів комп'ютерних ігор, анімаційних продуктів. Гарний буктрейлер - це візуалізація найяскравішого, інтригуючого і неоднозначного, що представлено в тексті художнього твору. Слід зазначити, що буктрейлер - це не просто ефектна картинка, це форма інтеграції різних способів сприйняття дійсності. Занурюючись в лабораторію буктрейлер, дитина вчиться не тільки знаходити, але й самостійно створювати гармонію в такому негармонійному сучасному світі.

Тож на уроках англійської мови разом із учнями 10А ми отримали новий досвід- створили та презентували буктрейлери. Що з цього вийшло, просимо ознайомитись наших читачів.

P.S. не судіть суворо


32 перегляди
Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page