top of page

Нова українська школа: перші підсумки


1 вересня наша школа відкрила двері для 140 першокласників. Цей рік особливий, бо саме з 1 вересня запрацювала Нова українська школа. Нова парти, нові підручники, нові підходи та цінності. А найголовніше нова сутність школи. «Школа повинна не тільки давати знання, а й вміння ці знання застосовувати та формувати цінності, що допоможуть відрізнити правду від брехні та критично сприймати інформацію», – зазначає Міністр освіти Лілія Гриневич.

Закінчилася перша чверть і тепер ми можемо підбити підсумки. Перші тижні навчання дуже важливі, бо саме в цей період створюється доброзичлива атмосфера в класному колективі, діти звикають кожного ранку прокидатися і йти до школи, бо там не просто навчання, там вони дізнаються багато цікавого, разом  пізнають світ, вчаться працювати і допомогати один одному. 

Багато уваги в перший місяць приділяється знайомству, визначенню настрою дітей, коротким розповідям про власні захоплення, улюблені ігри. Кожен день у першокласників розпочинається із ранкових зустрічей, на яких учні вчаться висловлювати свої думки, побажання, враження.

1В клас - працюють із лего

Ми спитали наших вчителів, які переваги надає Нова українська школа. Каже класний керівник 1В класу Світлана Іванівна Стьопочкіна : "НУШ дає можливість відійти від рамок, свободно діяти, надати дитині й вчителю більше творчості. Від цього очі дітей не перестають горіти. Це найголовніше. Ми для цього це все робимо. Замість того, щоб на уроці лише сидіти та слухати, діти активно обговорююуть питання у спільному колі, групах, парах, конструюють з LEGO та інших матеріалів, творять спільні колажі, рухаються у класі та поза ним".

1А клас урок "Я досліджую світ"- Безпечна дорога до школи

1А клас урок "Я досліджую світ"- Безпечна дорога до школи

Але найбільше дітям подобаються уроки не в класній кімнаті, яка б чудова і оснащена вона не була, а уроки на природі. Наші вчителі проводять на природі тематичні уроки, навчальні проекти та навіть День іменниника.

 1Б клас урок "Я досліджую світ"- Осінь на подвір'ї

 «Нова українська школа розширює можливості для організації навчально-виховного процесу, -каже вчитель початкових класів Тетяна Анатоліївна Пустовіт.- Цінність уроків на лоні природи за Василем Сухомлинським, полягає ще й у тому, що під час їх проведення мимоволі вступають у дію такі емоційно-естетичні стимули розумової праці, як подив, захоплення. Вони породжують цікавість і бажання знати».

 Проект в 1А "Школа моєї мрії"

«Тепер дитина в комплексі пізнає світ,-додає вчитель 1А класу Лілія Костянтинівна Бутенко.-І вчитель тут вже не вчить, він направляє: методом дослідів і спостережень дитина сама вчиться здобувати знання. Ну і, звичайно ж, критичне мислення — діти почали думати».

 День іменинника в 1Б

З приходом НУШ перестали існувати ті школи, де діти, сидячи рівно за партою  рядами і склавши руки, слухають вчителя, боючись поворухнутись. Сучасні школярі хочуть комунікації, розмови з педагогом, нових відкриттів та вражень. Тож, Нова українська школа взяла свій старт. Бажаємо нашим учителям та їх вихованцям натхнення та успіхів у подальшій співпраці.


238 переглядів
Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page