top of page

Весняна крапель дзвенить, нам млинці пекти велить...


Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. Масляна є одним із найстаріших свят слов’янських народів, справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. У народі це свято асоціюється зі смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягає в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

Так 9 березня , учні, батьки та вчителі ЗШ №17 долучилися до міських заходів з нагоди святкування цього народного свята.  Нашій школі випала велика честь представляти перший день тижня – понеділок, або «зустріч». З усіх традицій Масляної чи не найголовнішою вважають випікання млинців. Круглий, рум’яний гарячий млинець символізує Сонце. Тому, з’ївши хоча б один з них, людина впускає в себе трохи сонячного тепла, ласки та щедрості. Крім млинців на Масляну прийнято готувати оладки, пироги, вареники, сирники, пампушки, булочки та іншу випічку. Цілий тиждень ми готувалися до свята: прикрашали солом’яну бабу, вигадували прикраси для столу, майстрували фотозону. 

Наші старання не були даремними: стіл на свято «ломився» від смаколиків. Діти пригощали чаєм та випічкою всіх охочих (а їх було немало!), розповідали про традиції святкування Масляної, розважалися й жартували! Навіть невеликий дощ не став нам на заваді! З гарним настроєм, повні сил та енергії готові ми зустріти весну!  


55 переглядів
Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page